16 Kasım 2013 Cumartesi

Jinekomasti Ameliyatı

Jinekomasti ameliyatları genelde genel lokal anestezi altında yapılan cerrahi işlemlerdir. Ameliyattan korkan bazı hastalar için ameliyat genel anestezi altında da yapılabilir.
 
Ameliyathane şartlarında yapılan bu ameliyat da ağrı veya sızı yanma v.s olmaz. Ameliyat sonrasında veerilen ilaçlarda bu yöntedir. Ameliyat sonrası 2 hafta korse takılması gerekir. Ayrıca ameliyatlı bölgesi fiziksel etkilerden de korumak şarttır.
 
Erkeklerde meme küçültme ameliyatı 2 nedenle yapılır. Ya aşırı kilo alıp vermye karşı oluşan fazla yağlar veya ergenlik sonrası şişliği inmeten doku fazlalıkları. Bu 2 nedenden birisi de olabilir her ikiside aynı anda olabilir.
 
Eğer memede sadece yağ dokusu varsa, yağları emmek için liposuction yapılarak fazla yağlar dış bölgeye alınır. Bu işlem kolay ve hasta içinde izsiz geçen bir işlemdir. Liposuction la yapılan işlemlerde ameliyat izi kalmayacaktır. Bu yüzden sadece yağ alarak bu işi halledebiliyosak ilk önce bu şekilde halletmye çalışırız. Ayrıca liposuction da vaser cihazı ile yapalarak meme de çöküklük oluşmasını engelleriz.
 
İkinci durumda fazla dokular ve set kaslar da eğer liposuctionla eritip dışarı alabiliyosak gene ameliyat izsiz gerçekleşebilir. En kötü senaryoda hastanın dokusu oldukça fazla ise, neşterle meme başı altında girilerek fazla doku dışarıya çıkartılır. Gene bu nokta ustalık isteyen bir alandır. Meme başının öyle iyi ayarlamak gerekir ki ameliyat sonrasında çukurluk oluşmasın. Bu yüzden hassas çalışmak gerekir.
 
Özellikle erkekler de birde bu işi ameliyat olmadan giderme çabasını görürüz ki , bu mümkün değildir. Meme büyümesi yaşayan bir erkek korse atlet v.s gibi kullanımlar tamamen geçici olup, yağlar hormon ilaçaları falan da bu işin zararlı olanlarıdır. Meme dokusunda ki büyüklük spor yaparak veya ilaç kullanarak kesinlikle inmez.
 
Ameliyat fiyatları oldukça düşüktür. Hastane seçimi ve jinekomasti ön muayene sonuçu bu fiyat belirlenir. Meme de ne kadar uğraşılacağı büyüklüğü ve şekli ameliyat fiyatını belirler. Ameliyat aslında hiç korkulacak kadar büyük bir olay değildir. Aynı gün taburcu olma şansı vardır. Hatta liposuction ile yapıldıysa yani sadece yağ alımı yapıldıysa ameliyat biter bitmez çıkma şansı vardır. Tabiki bu taburcu işlemleri lokal anestezi verilen hastalar için geçerlidir.

1 yorum:

  1. Burada Jinekomasti cerrahisinde yapılan operasyon tekniklerinden bahsetmişler.

    YanıtlaSil